Nieuwe uitdagingen

By in
42
Nieuwe uitdagingen

Na een maand flink het roer te hebben omgegooid zijn er vele mooie nieuwe dingen op mijn pad gekomen. Klussen die lang zijn blijven liggen zijn opgepakt en ook nieuwe projecten dienen zich aan. Ik geef eerlijk toe dat het even wennen was aan het nieuwe ritme, maar het werken aan meerdere projecten geeft veel energie.

SEO verbeteren

Voor een klant ben ik begonnen om een goede analyse te maken van zijn website. Het is een website die ruim 15 jaar draait, maar onder presteert ten opzichte van hun winkel. De focus is meer op direct verkoop komen te liggen, en de online verkoop is langzaam afgezwakt.

We zijn nu bezig om een grondige analyse te maken van zijn website waarbij we kijken naar zijn authority, linkbuilding, organische positie, concurrentie analyse en ook het oplossen van fouten die in de website zijn geslopen.

Zo hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van de CSS en javascript files. Dit lijkt een detail, maar helpt erg goed bij het versnellen van de laadtijd van je website. De scripts worden beter gelezen en de gebruiker ziet de pagina’s sneller. Dit zorgt voor een lager bouncepercentage. Zo blijven je potentiële klanten langer op je website.

Keyword analyse

Ook hebben we een keyword analyse gemaakt. Zo analyseren we de huidige organische positie en kijken we hoe we dit verder kunnen uitdiepen. Hoe meer keywords Google detecteert, op hoe meer zoekwoorden je gevonden kan worden. Uiteraard is meer niet altijd beter, maar over het algemeen verruim je wel de mogelijkheden. Hierbij is belangrijk te kijken naar welke keywords een verband met elkaar hebben. Zo kun je de teksten verbeteren en je vindbaarheid vergroten omdat je nu op meerdere keywords op die pagina gevonden kan worden.

Kijkend naar zijn concurrentie is er veel ruimte om dit te verbeteren. Zo zijn we begonnen met het schrijven van nieuwe pagina’s, omdat er simpelweg keywords ontbreken die aanzienlijk kunnen helpen bij het vergroten van de bezoekersaantallen. Dit is een lang proces aangezien er veel ruimte is om te verbeteren. We gaan nu keywords bundelen en daar stapsgewijs pagina’s voor schrijven of verbeteren. We gaan deze keywords ook volgen om zo te zien of de organische positie ook verbeterd. Zo kunnen we de pagina’s blijven sturen en hun website steeds beter vindbaar maken voor een groter publiek.

Kunnen wij u ook helpen met het beter vindbaar maken van uw website? Neem dan contact met ons op, en wij helpen u graag verder.